A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Лужанський заклад загальної середньої освіти I-III ступенів Великобичківської селищної ради Рахівського району Закарпатської області

Вишкіл національно-патріотичний табір "Закарпатський вовкулака"

Дата: 17.10.2023 15:06
Кількість переглядів: 24

 

Відбувся національно-патріотичний табір "Закарпатський вовкулака"

Спільно з Департамент освіти і науки, молоді та спорту до Дня створення УПА у форматі вишколу провели національно-патріотичний табір "Закарпатський вовкулака" у Колочавській громаді. Участь у ньому взяли близько 70 осіб. До заходу також долучилися понад 20 військових ЗСУ та учасників бойових дій, які ділилися своїм досвідом військової служби з молодшим поколінням.

Програмою вишколу було передбачено навчання зі спортивної, військової, медичної та туристичної підготовки, а також розвиток творчих здібностей та налагодження комунікації між молоддю громад Закарпаття.

Учасники відвідали музей "Старе село", де ознайомилися з історією села Колочави та вшанували воїнів УПА біля пам’ятника головнокомадувача Романа Шухевича, який був одним із військових керівників збройних формувань Карпатської Січі під час проголошення Карпатської України 15 березня 1939.

Увечері першого у затишній атмосфері за участі бандуристки Гороховської Лізи молодь мала змогу послухати класичні та сучасні музичні твори. Ліза також поділилася власною життєвою історією: переховування з маленькою дитиною під час окупації рідного Херсону, переїзд до Колочави та служіння в ЗСУ її чоловіка. Опісля учасники переглянули фільм про УПА "Залізна Сотня".

Другий день розпочався з руханки та шикування, на якому табір долучився до Всеукраїнської хвилини мовчання. Цікавою і натхненною була екскурсія на озеро Синевир, лінію Арпада, до реабілітаційного центру бурих ведмедів, Долини вовків.

У другій половині дня відбулося вшанування всіх борців за волю України та відзначення Дня створення УПА. Директорка департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА Марусинець Мар’яна Михайлівна привітала та відзначила найактивнішу молодь національно-патріотичного вишколу, мотиваційними настановами підбадьорила учасників.

Після чого було проведено вишколи на 5 локаціях у взаємодії з військовими, які ділилися досвідом снайпінгу, тактичної медицини, дій гранатоментної групи, дій підрозділу в бою, радіообміну тощо.

Вечером було розпалене вогнище на пагорбі над селом де співали українські патріотичні пісні спільно з студентами Бродівського педагогічного коледжу які також долучились до цього дійства

На третій день проведені вишколи з першої долікарської допомоги та туристської підготовки.

У підсумковому шикуванні взяв участь голова Колочавської громади Худинець Василь Іванович, який привітав учасників, подякував за ініціативність та наголосив на важливості військово-патріотичного виховання, української ідентичності і підготовці населення до національного спротиву. На згадку молоді було вручено подарунки.

Щира вдячність всім хто допомагав та сприяв проведенню даного заходу.

#dzhura_2024 #gaydamaku #РійГайдамаки #Українапереможе #Джура_2024

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень