A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Лужанський заклад загальної середньої освіти I-III ступенів Великобичківської селищної ради Рахівського району Закарпатської області

85 років від проголошення Карпатської України.

Дата: 13.04.2024 15:59
Кількість переглядів: 19

Сьогодні вагома і визначна пам'ятна дата в історії не тільки Закарпаття, а й усієї України. Вона показує, що народ, який століттями знаходився під владою іноземних держав, ідентифікував себе українським і прагнув возз'єднання із Великою Україною!

85 років тому, 15 березня 1939-го, у місті Хуст Сойм проголосив Фото без описуФото без описуФото без опису Президентом обрали Августина Волошина.

Держава виникла не випадково — це був результат багаторічної національно-визвольної боротьби.

На жаль, проіснувала Карпатська Україна не довго. Декілька днів січовики стримували гортистські війська. Запеклі бої відбувалися на Красному Полі. Перемогти краще оснащену та чисельно більшу армію не вдалося.

За незалежність Карпатської України свої життя віддали тисячі січовиків, переважно молодих патріотів.Експедиція учнів 8 класу Лужанського ЗЗСО І-ІІІ ст. , віддала шану загиблим січовикам в урочищі Кузій, де відбулося покладання квітів до пам’ятного хреста,та прибирання території.

Ми скорбимо, пам’ятаємо і шануємо їхній подвиг!"

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень